Soita meille: 010 425 9100
Wordpress teema
marras
01

Variantumin toimitusjohtajaksi Pekka Blomberg

Pekka Blomberg

Tuotteiden massaräätälöinti kasvaa voimakkaasti ja mullistaa tuotantoa

Variantumin toimitusjohtajaksi Pekka Blomberg Combitechiltä

Suomalainen ohjelmistoyritys Variantum Oy tähtää teollisen tuotannon globaaleille markkinoille. Yrityksen toimitusjohtajaksi on kutsuttu Pekka Blomberg Combitechiltä. Variantum on uudistanut omistuspohjansa ja saanut perustajien ja työntekijöiden lisäksi omistajikseen useita kokeneita kasvuyhtiösijoittajia.

”Teollinen valmistaminen on murroksessa, kun tuotteiden kustannustehokas massavalmistaminen ei enää riitä. Teollisuuden toimijat haluavat tarjota omille asiakkailleen yksilöllisiä ratkaisuja tinkimättä massavalmistuksen kustannustehokkuudesta ja toimitusvarmuudesta. Tällöin puhutaan massaräätälöinnistä,” sanoo Variantumin hallituksen puheenjohtaja Juha Putkiranta.

”Variantumin ohjelmistokokonaisuudet vastaavat teollisen massaräätälöinnin globaaliin kysyntään ja suuntaamme kansainvälisille markkinoille uusin resurssein,” jatkaa Putkiranta.

Variantumin toimitusjohtajaksi on kutsuttu järjestelmäliiketoiminnan ammattilainen Pekka Blomberg Combitechin toimitusjohtajan paikalta.

Massaräätälöinti on globaali trendi

”Teollisuuden globaalin trendin – massaräätälöinnin – suurimpana haasteena on säilyttää tuotteiden toimitusvarmuus ja -aikataulut, taata korkea laatu ja samanaikaisesti tuottaa yksilöllisiä kunkin asiakkaan tarpeisiin räätälöityjä tuotteita,” kertoo Variantumin toimitusjohtaja Pekka Blomberg.

”Teollisuusyritysten haasteita ovat esimerkiksi, kuinka autonvalmistaja voi valmistaa jokaiselle asiakkaalle yksilöllisesti varustellun auton tai kuinka tietokonevalmistaja voi antaa verkkokaupassa jokaisen asiakkaan valita tietokoneensa ominaisuudet omien tarpeidensa mukaan. Yksilöllinen palvelu luo kilpailuetua ja sitouttaa asiakkaita, mutta tuotevarianttien määrä asettaa suuren haasteen tuotetiedon hallinnalle,” jatkaa Blomberg.

Variantumin asiakkaita ovat yli sadan miljoonan liikevaihtoa tekevät yritykset ja yhtiön ohjelmistoilla on jo 20 000 rekisteröityä käyttäjää teollisuudessa.

”Tuotetiedonhallintamarkkinan koko globaalisti on arvioidemme mukaan noin 40 miljardia euroa ja se kasvaa 5–10 prosenttia vuodessa.”

”Suomessa meillä ei ole suoria kilpailijoita ja maailmallakin niitä on vain kourallinen. Globaalit kilpailijamme ovat suuria, mutta meidän kilpailuvalttimme ovat toiminnallisuus, nopeus ja joustavuus,” Blomberg päättää.

Toimitusjohtajan tausta järjestelmäliiketoiminnassa

Pekka Blomberg siirtyy Variantumin toimitusjohtajaksi pohjoismaisen tekniseen konsultointiin erikoistuneen Combitechin toimitusjohtajan paikalta. Blombergilla on pitkä kokemus järjestelmäliiketoiminnasta, sillä hän toimi kymmenen vuotta Nokiassa viranomaisradioverkkojen kansainvälisessä myynnissä. Lisäksi hän on työskennellyt kahdeksan vuotta Saab-konsernin omistamassa Combitechissa, joka myy ohjelmistoratkaisuja mm. Puolustusvoimille. Viime vuosina hän on toiminut aktiivisesti myös kyberturvallisuuden sanansaattajana. Blomberg on koulutukseltaan tuotantotalouden diplomi-insinööri.

Variantumin ovat perustaneet vuonna 2006 Aalto-yliopiston tietojenkäsittelylaitoksen professori Reijo Sulonen ja tuotetiedon hallinnan asiantuntija Asko Martio, joka toimi pitkään Kone Oyj:n tuoteteknologian johtajana. Vuonna 2015 Asko Martio julkaisi kirjan tuotetiedon hallinnasta ja tuotekonfiguroinnista sekä niihin liittyvistä prosesseista, kuten tuotekehitys, myynti ja tuotanto.

Lisätiedot

Juha Putkiranta, 040 517 0044 / juha.putkiranta@variantum.com

Pekka Blomberg, 050 314 1000 / pekka.blomberg@variantum.com

Variantum Oy

Variantum toimittaa vaativia tuotehallintaohjelmistoja ja konfiguraattoreita tuotteiden massaräätälöinnin hallintaan tuotekehitysvaiheesta tuotteiden ylläpitoon. Sillä on noin 20 000 käyttäjää 80 maassa. Variantumin pääkonttori sijaitsee Espoossa.

www.variantum.com

About the Author:

Pahoittelut, kommentointilomake on suljettu.