Case: Muodin vähittäiskauppa

Millaista hyötyä tarjoomanhallinnasta voi olla kuluttajabisneksessä?

Case: Muodin vähittäiskauppa

Viimeisen 20 vuoden aikana vaatteiden ostamisesta verkkokaupoista on tullut helppoa ja normaalia. Verkkokauppojen selailua voi kutsua jo ajanvietteeksi ja kaikenikäiset ihmiset tekevät vaateostoksensa verkossa. Muutamalla klikkauksella on mahdollisuus rakentaa haluttu vaatekaappi oikean kokoisilla ja värisillä vaatteilla kotiin kuljetettuna.

Monet ihmiset arvostavat kuitenkin yhä enemmän ja enemmän yksilöllisyyttä ja siksi vain värin tai koon valitseminen ei ole aina tarpeeksi. Uusi trendi on haluta kustomoida vaatteita niin että lopputuloksena on täysin uniikki vaatekappale. Esimerkiksi farkkuja voi helposti kustomoida niin, että kaiken lähtien kankaan laadusta ja väristä aina lahkeen malliin ja taskujen sijaintiin asti voi valita itse. Kustomointi kannattaa tehdä massakustomointina ja valmistaa massavalmistuksena, jotta kulut pysyvät hallinnassa. Massakustomointi antaa muotibrändeille lisäksi mahdollisuuden vähentää jäte- ja logistiikkakustannuksia ja yksinkertaistaa toimituskanavia.

Optimitilanne on, että oikeanlaisella työkalulla asiakas voi itse konfiguroida tarpeidensa mukaisen tuotteen verkkokaupassa ostoksia tehdessään. Tällainen konfigurointityökalu voidaan integroida minkä tahansa jakelijan tilausprosessiin ilman, että loppuasiakas edes huomaa vaihtavansa jakelijan palvelusta valmistajan palveluun ja takaisin. Asiakkaalle näkyvä sivusto adaptoituu asiakasprosessiin saumattomasti ja kaikki komponentit voidaan kustomoida jakelukanavan tarpeisiin.

Tarjoomanhallinnan työkalut mahdollistavat uusien liiketoimintamallien kokeilemisen huomattavasti matalammilla kustannuksilla kuin normaalisti. Kuvittele millaista olisi, jos vaatteet ostettaisiin tilauksena ja korjaukset, hoito ja kierrätyspalvelut kuuluisivat integroituna kauppaan! Kuulostaa tulevaisuudelta – tunnelin päässä on vihdoin valoa pikamuodin aiheuttamiin ongelmiin.