Tarjoomanhallinnan konkreettiset hyödyt

Mitä hyötyä tarjoomanhallintaan keskittymisestä on ja mitä etuja syntyy elinkaariarvon tarjoamisesta asiakkaalle?

Viime viikolla kerroimme tarjoomanhallinnan perusteista ja miten tarjoomanhallinta rakennetaan asteittain. Jos et ole vielä lukenut blogia, pääset lukemaan sen tästä. Tässä postauksessa kerromme, mitä hyötyä tarjoomanhallintaan keskittymisestä on ja mitä etuja syntyy elinkaariarvon tarjoamisesta asiakkaalle.

Keskittyminen elinkaariarvon tarjoamiseen korostaa asiakkaiden säilyttämisen tärkeyttä. Perinteisesti yritykset ovat keskittyneet uusasiakashankintaan, joka on usein kallista. Siksi keskittyminen jo olemassa oleviin asiakassuhteisiin ja asiakaskeskeisyys on tärkeämpää kuin koskaan. Vanhojen tuotteiden uusimisen yhteydessä on mahdollista myydä myös uusia tuotteita ja palveluita. Uusiminen ja lisämyynti on edullisempaa kuin uusien asiakkaiden hankinta.

Miksi kaikki yritykset eivät panosta vanhojen asiakassuhteiden ylläpitämiseen?

Usein haasteena on, että olennaiset tiedot ovat hajallaan ympäri organisaatiota, jolloin organisaation sisäisten osastojen ja ulkoisten kumppanien välinen yhteistyö on vaikeaa. Tätä päivää oleva tarjooma sisältää kuitenkin esimerkiksi automatisoidun huollon, joka optimoi, ettei tuote ole pois käytöstä pidempään kuin on tarpeen. Nykypäivän tuote hinnoitellaan esimerkiksi käytön mukaan, ei kertakustannuksena. Esimerkkinä on auton ostaminen palveluna, jolloin loppukäyttäjän maksama hinta vaihtelee ajokilometrien mukaan ja esimerkiksi pidempää viikonloppureissua varten voi lunastaa itselleen lisäenergiaa, jonka tuote pystyy konfiguroimaan etänä. Tämä on mahdollista vain, jos yrityksellä on jokaisesta yksittäisestä tuotteesta tarpeeksi tietoa ja etäyhteys, jolla voidaan optimoida sen käyttöä.

Mitä konkreettisia hyötyjä tarjoomanhallinnasta on?

Myynnin volyymi kasvaa. Asiakaskeskeisyydellä ja prosessin älykkyyttä parantamalla pystytään vastaamaan erilaisiin asiakastarpeisiin tehokkaammin.

Pidemmät asiakassuhteet. Yrityksillä, joilla on mahdollisuus toimittaa personoituja tarjoomia koko asiakassuhteen läpi, asiakassuhteet säilyvät paremmin ja kannattavuus on korkeampi.

Tuotteet ovat nopeammin markkinoilla. Tarjoomanhallinnan avulla voit parantaa kapasiteettiasi vastata nopeasti muuttuvaan kysyntään, jolloin tuotesyklistä tulee nopeampi ja tällöin yrityksen tuotteet ovat aina relevantteja markkinoiden kysyntään nähden.

Kiinnostuitko tarjoomanhallintaan perustuvasta strategiasta?

Variantum tarjoaa kokonaisratkaisuja tarjoomanhallintaan ja osana palvelujamme tuemme asiakkaitamme tarjoomanhallintaan siirtymisessä alkaen suunnitteluvaiheesta. Autamme sinua mielellämme – löydämme yhdessä parhaan tavan toteuttaa tarjoomanhallintaa juuri teidän yrityksessänne.