Ask for a Virtual Meeting!

We will contact you in a day!

The Leading Offering Management Company

Yritys menestystarinoiden takana
Variantum ratkaisee konfiguroitavien tuotteiden haasteet ja auttaa kiihdyttämään liiketoiminnan kasvua. Ohjelmistomme avulla tuotekehitys, myynti, tuotanto ja ylläpito tehostuvat. Tuloksena vauhditat tuotteen valmistusta ja matkaa markkinoille!

Suunnittele tarjoomasi uudestaan ja hyödynnä data, jonka avulla kasvatat asiakastyytyväisyyttä. Ohjelmistomme avulla voit automatisoida ja parantaa prosesseja – samalla asiakkaasi saavat parempaa palvelua.

Olemme ohjelmistoyritys ja ratkaisumme mahdollistavat tuotteen koko elinkaaren hallinnan. Hyödynnämme ratkaisuissamme asiakasyrityksen yhteistä datamallia kaikissa eri prosessivaiheissa: suunnittelu, myynti, tuotanto ja jälkimarkkinointi käyttävät samaa tietolähdettä, jolloin kaikki vaiheet tehostuvat. Tämä mahdollistaa huomioimaan yhä laajenevat yksilölliset asiakastarpeet ja valikoiman jatkuvan rikastamisen entistä nopeammin. Ohjelmistomme avulla asiakaskohtaisen palveluportfolion rakentaminen on helppoa ja kokonaisuuden hallinta kätevää. Tätä me kutsumme tarjoomanhallinnaksi (more about Offering Management in English).

Variantum on auttanut yrityksiä asiakaskeskeisen tarjooman rakentamisessa jo vuodesta 2005. Kokeneet ammattilaisemme osaavat ratkaista konfiguroitavien tuotteiden tiedonhallintaan liittyvät haasteet. Tarjoomanhallinta auttaa yrityksiä kilpailuedun saavuttamiseen ja ylläpitämiseen. Se helpottaa yksilöllisesti räätälöityjen ja elinkaarihallittavien kokonaisuuksien rakentamista laadukkaammin ja nopeammin.

Autamme asiakkaitamme ratkomaan tiedonhallinnan kehityskohteita konsultointipalveluidemme avulla. Tarjoamme muun muassa CPQ- ja PDM / PLM -kartoituksia sekä soveltuvuustutkimuksia.

VariSuite tarjoomanhallintajärjestelmä toimii yhdistävänä liimana eri prosessien välillä. Se hyödyntää samaa yrityksen tuotemallidataa kaikissa prosesseissa, jolloin myynti, suunnittelu, tuotanto ja ylläpito yhdenmukaistuvat ja tehostuvat. VariSuite tukee liiketoimintaprosesseja saumattomasti; näin täytät asiakkaiden erityistarpeet helpommin ja saavutat tuloksia nopeasti tuotteesta tai toimialasta riippumatta.

Ratkaisumme ei tarvitse korvata käytössä olevia tuotehallinnan järjestelmiä, vaan se täydentää jo olemassa olevien kyvykkyyttä. VariSuiten voi saada pilvipohjaisena ohjelmistona joko asiakkaan omaan pilveen (Private Cloud) tai puhtaasti SaaS -palveluna.

VariSuite-kokonaisuuden työkalut ja hyödyt:

 • VariPDM - dynaamista tiedonhallintaa konfigurointikyvykkyydellä
 • VariSales – enemmän tarjouksia resursseja lisäämättä
 • VariProd – automatisointia tuotekonfiguraattorin avulla
 • VariTrace – yksilöllistä jälkimarkkinointia tehokkaasti

VariPDM

VariPDM-järjestelmämme on huomioi konfiguroitavien tuotteiden tiedonhallinnan erityistarpeet alusta alkaen. Se on joustava järjestelmä, jossa tietomallia, prosesseja ja käyttöliittymiä voidaan muokata dynaamisesti yritysten itsensä ylläpitämän ja hallinnoiman datan avulla. Tuotetietoa voidaan jakaa myös yrityksen ulkopuolelle halutuilla tasoilla.

VariSales on web-pohjainen ja mobiililaitteita tukeva myyntikonfiguraattori ja tarjoustyökalu. VariSalesin avulla pystyt tehostamaan yritysten tarjous-tilaus-prosessia. Myyjät pystyvät konfiguroimaan tuotteet asiakaskohtaisesti. Järjestelmä tunnistaa tuotteiden rajoitteet, ja myös hinta sekä toimitusaika pystytään laskemaan reaaliaikaisesti hyödyntäen tuotemallia. Tuotemalli voi olla yksittäinen laite tai kokonainen järjestelmä aina polkupyörästä tehtaan tuotantolinjaan.

VariTrace

VariProd konfiguroi tuotteen valmistettaviksi rakenteiksi tuotantoon ja yleensä ERP:iin automaattisesti. Se voi toimia tuotannon lisäksi esimerkiksi logistiikan suunnittelussa tai tilauskohtaisten asennuspalveluiden konfiguroinnissa. VariProd mahdollistaa myös rakenteellisten dokumenttien luomisen sekä tuotemallien testauksen tuotantoa varten.

Tämä kaikki nopeuttaa tilausprosessin purkua tuotantoon ja vähentää inhimillisiä virheitä!

VariTrace – huollon ja ylläpidon tiedonhallinta jälkimarkkinoiden tehostamiseen

VariTrace on toimitettujen tuotteiden ja laitteiden yksilötietokanta, joka ylläpitää laiteyksilön tiedot huollon ja ylläpidon tarpeisiin sekä mahdollistaa tehokkaan jälkimarkkinoinnin. VariTracesta löytyvät tiedot tuotteesta koko sen elinkaaren ajalta. VariTrace voidaan ketterästi yhdistää huolto- tai muihin tarvittaviin järjestelmiin. VariTrace mahdollistaa jatkuvan palautteen suunnittelulle ja ajantasaisen tiedon jälkimarkkinointiin!

VariTrace

Variantum on etsimäsi kumppani, jos yritykselläsi on esimerkiksi seuraavanlaisia haasteita:

 • Myynti on liian monimutkaista ja aikaavievää
 • Hinnoittelu ja oikean tuotteen valinta on hankalaa
 • Yhteensopivien tuoteominaisuuksien valitseminen on vaikeaa
 • Tuoteominaisuudet ja vaihtoehdot eivät ole selkeitä
 • Asiakkaan tarpeisiin vastaaminen ei ole sujuvaa
 • Tarjousten seurattavuus on vaikeaa tai mahdotonta
 • Myynti myy tuotteita, joita ei voi toimittaa tai valmistaa
 • Tuotetieto ei ole helposti saatavilla eikä ajantasaista
 • Nykyinen tuotetiedonhallintajärjestelmä on kallis tai hidas
 • Tuotetta ei pysty hallitsemaan koko elinkaaren ajan

Haluatko keskustella lisää?

Autamme sinua löytämään oikean ratkaisun yrityksesi tarpeisiin!

Varaa tapaaminen         Soita meille!