The Leading Offering Management Company - Yritys menestystarinoiden takana

Variantum ratkaisee moduloitavien tuotteiden haasteita! Autamme laajentamaan räätälöitävien tuotteiden konfigurointimahdollisuuksia tarkoitukseen kehitetyllä VariSuite-ohjelmistollamme.

VariSuite parantaa olemassa olevia liiketoimintamalleja, tehostaa järjestelmien käytettävyyttä, datan hyödynnettävyyttä sekä prosesseja – avullamme varmistat, että tuotteesi valmistetaan ja sitä ylläpidetään asiakkaidesi toiveiden mukaisesti.

Kun tarjooma suunnitellaan kokonaisvaltaisesti ja hyödynnetään olemassa oleva data, voidaan asiakastyytyväisyyttä kasvattaa merkittävästi. Dataa rikastamalla tuotteeseen voidaan lisätä uusia ominaispiirteitä ja oheispalveluja sekä kytkeä mukaan tehokas jälkimarkkinointi. Voimme auttaa kiihdyttämään liiketoiminnan kasvua: ohjelmistomme tehostaa tuotekehitystä, myyntiä, tuotantoa sekä ylläpitoa ja vauhdittaa tuotteen matkaa markkinoille!

Variantum Oy on ohjelmistoyritys ja ratkaisumme mahdollistaa tuotteen koko elinkaaren hallinnan. Yhä laajenevat yksilölliset asiakastarpeet ja valikoiman jatkuva rikastaminen voidaan huomioida entistä nopeammin, jolloin asiakaskohtaisen palveluportfolion rakentaminen on helppoa ja kokonaisuuden hallinta kätevää. Tätä me kutsumme tarjoomanhallinnaksi (more about Offering Management in English). Tarjoomanhallinta auttaa yrityksiä kilpailuedun saavuttamiseen ja ylläpitämiseen. Se helpottaa räätälöityjen ja elinkaarihallittavien kokonaisuuksien rakentamista laadukkaammin ja nopeammin.

Variantum on auttanut yrityksiä asiakaskeskeisen tarjooman rakentamisessa jo vuodesta 2005. Kokeneet ammattilaisemme osaavat ratkaista konfiguroitavien tuotteiden tiedonhallintaan liittyvät haasteet. Autamme ratkomaan tiedonhallinnan kehityskohteita konsultointipalveluidemme avulla. Tarjoamme muun muassa CPQ- ja PDM / PLM -kartoituksia sekä soveltuvuustutkimuksia. Meidän kanssamme muutosmatka tuotehallinnasta kokonaisvaltaiseen tarjoomanhallintaan on mahdollista!

VariSuite tarjoomanhallintajärjestelmä toimii yhdistävänä liimana eri prosessien välillä. Se hyödyntää samaa yrityksen tuotemallidataa kaikissa prosesseissa, jolloin myynti, suunnittelu, tuotanto ja ylläpito yhdenmukaistuvat ja tehostuvat. VariSuite tukee liiketoimintaprosesseja saumattomasti; näin täytät asiakkaiden erityistarpeet helpommin ja saavutat tuloksia nopeasti tuotteesta tai toimialasta riippumatta.

Ratkaisumme ei tarvitse korvata käytössä olevia tuotehallinnan järjestelmiä, vaan se täydentää jo olemassa olevien kyvykkyyttä. VariSuiten voi saada pilvipohjaisena ohjelmistona joko asiakkaan omaan pilveen (Private Cloud) tai puhtaasti SaaS -palveluna.

VariSuite-kokonaisuuden työkalut ja hyödyt:

 • Dynaamista tiedonhallintaa konfigurointikyvykkyydellä
 • Enemmän tarjouksia resursseja lisäämättä
 • Automatisointia tuotekonfiguraattorin avulla
 • Yksilöllistä jälkimarkkinointia tehokkaasti

Monipuolinen ja dynaaminen tiedonhallintajärjestelmä konfigurointikyvykkyydellä

VariPDM

VariSuiten PDM-toiminnallisuus huomioi konfiguroitavien tuotteiden tiedonhallinnan erityistarpeet alusta alkaen: tietomallia, prosesseja ja käyttöliittymiä voidaan muokata dynaamisesti yritysten itsensä ylläpitämän ja hallinnoiman datan avulla. Tuotetietoa voidaan jakaa myös yrityksen ulkopuolelle halutuilla tasoilla.

Myynti - tehokas myynti- ja tarjoustyökalu (CPQ, Configure-Price-Quote)

VariSuitessa on web-pohjainen ja mobiililaitteita tukeva myyntikonfiguraattori ja tarjoustyökalu. Sen avulla pystyt tehostamaan yritysten tarjous-tilaus-prosessia. Myyjät pystyvät konfiguroimaan tuotteet asiakaskohtaisesti. Järjestelmä tunnistaa tuotteiden rajoitteet, ja myös hinta sekä toimitusaika pystytään laskemaan reaaliaikaisesti hyödyntäen tuotemallia. Tuotemalli voi olla yksittäinen laite tai kokonainen järjestelmä aina polkupyörästä tehtaan tuotantolinjaan.

Skaalautuva ja monipuolinen tuotanto- ja dokumenttikonfiguraattori

VariTrace

VariSuitella konfiguroit tuotteen valmistettaviksi rakenteiksi tuotantoon ja yleensä ERP:iin automaattisesti. Se voi toimia tuotannon lisäksi esimerkiksi logistiikan suunnittelussa tai tilauskohtaisten asennuspalveluiden konfiguroinnissa. VariSuite mahdollistaa myös rakenteellisten dokumenttien luomisen sekä tuotemallien testauksen tuotantoa varten.

Tämä kaikki nopeuttaa tilausprosessin purkua tuotantoon ja vähentää inhimillisiä virheitä!

Huollon ja ylläpidon tiedonhallinta jälkimarkkinoiden tehostamiseen

VariSuitessa on toimitettujen tuotteiden ja laitteiden yksilötietokanta, joka ylläpitää laiteyksilön tiedot huollon ja ylläpidon tarpeisiin sekä mahdollistaa tehokkaan jälkimarkkinoinnin. Tiedot tuotteesta löytyvät koko sen elinkaaren ajalta. VariSuite voidaan ketterästi yhdistää huolto- tai muihin tarvittaviin järjestelmiin. Tämä mahdollistaa jatkuvan palautteen suunnittelulle ja ajantasaisen tiedon jälkimarkkinointiin!

VariTrace

Variantum on etsimäsi kumppani, jos yritykselläsi on esimerkiksi seuraavanlaisia haasteita:

 • Myynti on monimutkaista ja aikaavievää
 • Hinnoittelu ja oikean tuotteen valinta on hankalaa
 • Yhteensopivien tuoteominaisuuksien valitseminen on vaikeaa
 • Tuoteominaisuudet ja vaihtoehdot eivät ole selkeitä
 • Asiakkaan tarpeisiin vastaaminen ei ole sujuvaa
 • Tarjousten seurattavuus on vaikeaa tai mahdotonta
 • Myynti myy tuotteita, joita ei voi toimittaa tai valmistaa
 • Tuotetieto ei ole helposti saatavilla eikä ajantasaista
 • Nykyinen tuotetiedonhallintajärjestelmä on kallis tai hidas
 • Tuotetta ei pysty hallitsemaan koko elinkaaren ajan

Haluatko keskustella lisää?

Autamme sinua löytämään oikean ratkaisun yrityksesi tarpeisiin!

Varaa tapaaminen         Soita meille!